Debatt Inte okänt att vi har ett klassamhälle

Inte okänt att vi har ett klassamhälle

-

- Advertisment -

LJUNGBY. Socialdemokraterna Anne Karlsson och Lotte Åhlander ryter ifrån mot klassföraktande moderater.

”Replik

till Lars Nordqvist (M) i Smålänningen 2 augusti.

I dagens upplysta samhälle kan det näppeligen inte vara okänt för varken dig och moderaterna att vi har ett klassamhälle. Det finns olika socialgrupper i samhället och med det följer utbildning, arbete, fritid och hälsa med mera. Herr Nordqvist väljer att kalla verklighetens bild för förenklad och politisk fanatism. Är du så dåligt insatt i samhällsfrågor bör du öka dina kunskaper. Gå en cirkel på ABF – det är där folkbildning sker. ABF lovar dig reducerad deltagaravgift!

Där kommer du att få lära dig att samhällsklyftor, det vill säga skillnad mellan fattiga och rika, blir allt större i vårt land. Med större klyftor i samhället riskerar samhället ökad brottslighet och upplevd känsla av otrygghet.

På ABF kan du säkert också få svar på din fundering om välfärdens urholkning. Vi skall ge dig en uppdatering i svensk politik:

Sedan valet 2006 och fram till 2014 har vi haft en alliansregering, det vill säga en borgerlig regering, i Sverige. Denna alliansregering valde att sänka skatterna med 140 miljarder. Väljer man att sänka skatten så blir det mindre kvar till välfärd. Det kommer man inte ifrån. Detta kan säkert även herr Nordqvist förstå?

Exempelvis kan nämnas att de strax över 7 miljarder som blev kvar till skolan (19 gånger mer till skattesänkningar än till skolan) Det kallar vi inte att prioritera skolan. Under förra mandatperioden, med socialdemokratisk regering, så har vi lagt dubbelt så mycket på skolan som under hela borgarnas mandatperiod, dessutom dubbelt så fort. Ett annat exempel som skedde under borgarnas tid vid makten var att rusta ner vårt försvar, något som socialdemokraterna nu utvecklat. Att riva ner en stark välfärd går snabbt och lätt, men att sen bygga upp den tar tid. När dessutom servettbudgetar går igenom i riksdagen som i vintras blir reformutrymmet för välfärden mindre.

Vi socialdemokrater står upp för att vi skall ha en stark offentlig välfärd, som är till för alla människor – oavsett plånbok. Det är ideologi och politik. Med denna kunskap ser många att det inte är en slump att Återbruket lagts ner.

Anne Karlsson (S) kommunalråd i opposition

Lotte Åhlander (S) fullmäktigeledamot ”

Smålänningenhttps://www.smalanningen.se/article/insandare-det-ar-ingen-slump-att-aterbruket-laggs-ner/

Henrik Persson
Skribent och författare

Latest news

Surahammar satsar 145 miljoner på nytt vårdboende

Nu startar en mångmiljonsatsning som förutom att möta behovet av boendeplatser också ska ge arbetstillfällen på sikt.

Jemen: ” Barn dödas inte bara av bomber och kulor, många dör också långsamt för att de nekas mat”

15 månader gamla Noura med sin syster Shadia i deras tält i Lahj, Jemen. Noura lider...

Inte kan väl vi rå för att småfåglarna dör?

https://youtu.be/VN00Cs-cJkQ Vi har startat en ny produktion på försök Den är lönsam som säkert ni...

8 tips på hur man bemöter hatare och troll på nätet

Med oss i podden har vi Olle Thorell. Olle i rutan, mannen med 1000 videoklipp som förklarar...

Valaffisch utan partisymbol 1940

När Finland blev anfallet av Sovjet 1939 bildade socialdemokraterna och de tre...

Fäll Högern!

I valet 1928 gick Socialdemokraterna till val under beteckningen Arbetarpartiet. I partiprogrammet från 1920 beskrevs hela samhället som en...

Must read

- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you